Hozzávalók
1 kg hering
400 g sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 ek oliva olaj
3,7 dl almaecet
1 citrom
1 cs petezselyem
Elkészitése
A halat megpucoljuk, belsejét is szépen megtisztítjuk jól átmossuk szárazra töröljük. Megpucoljuk a répát zsülierne vágjük. A hagymát és fokhagymát megtisztitjuk,vékonyra szeleteljük. A zőldségeket olajon megpároljuk, 1,2 dl vizzel felfőzzük. Hozzáöntjük az ecetet és feéforraljuk. Felkarikázzuk a citromot,petrezselymet a száráról lecsipkedjük majd a hallal együtt a formába rétegezzük. A forró zöldséget lével együtt a halra öntjük. Fedő alatt főzzük. Főzés után hülni és érni hagyjuk. Hűtőben egy hétig is friss marad. Elkészités főzéssel kb 30 perc
*******************************************************************