Salzburgi sertéssült
Hozzávalók 8 személyre
100 g lapocka vagy sertéscomb
300 g darált hús
1 kg dagadó
1 tk só
1 tk mustár
1/2 tk bors
1 tojás
1 ek paradicsompüré
1/4 kk majoránna
4 tk apróra vágott petrezselyem
1/4 liter húsleves
2 ek sertészsir
Elkészitése
Kockára vágjuk a sertésszeletet összekeverjük a darált hússal,tojással a füszerekkel és petrezselyemmel. Ezt beletöltjük a dagadóba a nyilást hústűvel összetüzzük vagy összevarjuk jó szorosan. Edénybe tesszük, áöntjük a húslevest, forrástól számitva 10 percig főzzük. megforditjuk a húst bekenjük a bőrét zsirral, Előmelegitett sütöben 200 fokon sütjük kb 80 percig. Sütés alatt többször meglocsoljuk hús levével.
*********************************************************
Rozmaringos sertéssült
Hozzávalók 6 személyre
1/2 kg sertéscomb
1 tk só
1/2 tk bors
1 tk rozmaring
1/2 kakukkfű
2 ek étolaj
2,5 dl húsleves
1 tk étkezési keményítő
2 ek tejfől
Elkészitése
Bevagdaljujk a bőrt rácsszerüen. Sót, borsot, rozmaringot, kakukkfűvet összekeverjük. Bedörzsőljük vele a hús alját a bőr kőzé is szórjunk. Mgmelegitjük az olajat, átpiritjuk a húst. Sütő rácsra rakjuk, alá tesszük a tepsit. Előmelegitett sütőben megsütjük ráöntjük a forró húslevest fokozatosan,gyakran locsolgatjuk a lével. Kiveszük kb 1 1/4 óra után a 200 fokos sütöből, 10 percig pihentetjük. A pecsenyelevet felöntjük kb 1,2 dl vizzel felforraljuk hozzáadjuk a atejfőllel elkevert étkezési keményitőt. Mártássá főzzük. Szeleteljük és mártással tálaljuk.
*****************************************************