Finomságok, édesség, főttétel, levesek,koktélok

Levesek, előételek, főételek, torták, koktélok, édességek,sütemények

Sonkaleves metélőhagymával

Hozzávalók 4 személyre

6 ek durva szemű búzadara

1,5 liter tyúkhúsleves

3 ek vaj

1 tk szójaszósz

só, bors

200 g főtt sonka

2 csomag metélőhagyma

3 tojás

Elkészités

Felolvasszuk a vajat, hozzáadjuk a darát, kevergetve aranysárgára piritjuk. Felöntjük a levessel, lassan kevergetve megfőzzük. Szójaszósszal, sóval, borsfélékkel izesitjük. Sovány sonkát apróra vágjuk. a metélőhagymát karikázzuk fel. Tojásokat verjük fel,szürön keresztül előmelegitett levesestálba öntjük. A hagyma és a sonka 3/4 részét hozzá tesszük. Merőkanállal a még forró tüzről levett levest rászedjük,összekeverjük.  Mélytányérban tálaljuk  ,rászojuk a sonkát és metélőhagymát.

**********************************************************

Nyári zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre

250 g zöldborsó

250 gépa

1 ek vaj

1/2 húsleves

2 ek liszt

1/2 tk só

1 csipet őrőlt szerecsendió

2 ek petrezselym

2 ek kapor

1 ek citomfű

1/2 l tej

2 Tojásságája

1,25 dl tejszin

Elkészitése

A répát megpucoljuk,megmossuk apró kockára vágjuk, borsót megmegmossuk. Felolvasszuk a vajatmegpároljuk benne a zöldségeket a húslevelét párolás után hozzá adjuk és főzzük 5 percig. Lisztet a tejjel összekevejük a leveshez adjuk 10 pecig főzzük, sóval, szerecsendióval ízesítjük, ha túl sürü vizzel higitjuk. Hozzá tesszük az apróra vágott fűszernövényeket. Felverjük a tojás ságáját a tejszinnel, belekeverjük a levesbe,már nem főzzük tovább,rögtön tálalhatjuk. piritóst is tálalhatunk mellé.

******************************************************************************************

Dinnye leves

Hozzávalók

1 nagyobb sárgadinnye 

2 kis poharas natur joghurt

1 kispoharas  tejföl

6 ek cukor

csipetnyi só

Elkészitése


A dinnyét  kimagozzuk és a belsejét kiszedjük. Pár nagyobb csikot félreteszek diszitéshez. A többit összeturmixoljuk, hozzá tesszük a joghurtot,  tejfölt és a cukrot, sóval ízesítjük. A tetejére diszitésnek rátesszük a dinnye csikokat,hidegen tálaljuk.

*********************************************************************

Szalonna leves piritott kenyérrel

Hozzávalók

3 fej vöröshagyma

100 g húsos szalonna

5 dl világos sör

1 ek levespor

1 késhegynyi majoránna

1 késhegynyi köménymag

4 szlet kenyér

2 ek vaj

3 ek metélöhagyma karika

2 ek finomra vágott petrezselyem

4 ek tejfől

só,bors

Elkészitése 

Hagymát felkockázzuk,szalonnátfelapritjuk,világosra, üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a hagymár és üvegesre piritjuk. hozzáöntjük a sört és kb 5 dl vizet a levespórral elkeverjük ,felforraljuk. Majoránnát, köményt finomra morzsoljuk beleszorjuk,lassu tüzön megfözzük. Kenyeret kb 1 cm kockákra vágjuk, vajban ropogósra sütjük. Tányérokba tesszük rászorjuk a füszernövényeket. a levest borsossuk,sózzuk a kenyérre szedjük, tejfölt kinálunk hozzá.

*********************************************************************














































































































































































Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 1
Heti: 14
Havi: 8
Össz.: 13 194

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Finomságok, édesség, főttétel, levesek,koktélok - © 2008 - 2024 - edesseg.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »